רמת השרון

סוקולוב 40

טלפון

073-7538880

Whatsapp

054-5253673

דרשה בראפ לבר מצווה

למידע נוסף השאירו פרטים 👇

מעוניינים לבצע דרשה בראפ לבר מצווה עם חרוזים? להקליט שיר שיהיה דרשת ראפ בסגנון היפ הופ לבר מצווה? להפתיע את כל האורחים עם ראפר בבר מצווה?

אולפני לי-רון יפיקו לחתן בר המצווה דרשת ראפ מקורית ומיוחדת כולל הופעה של ראפר מקצועי באירוע. 

"ראפר ליום אחד"

אתם מספרים לנו בקצרה על הילד או הילדה שחוגגים גיל מצווה, אנו כותבים את דרשת הראפ המקורית בהתאמה מלאה למאפיינים של החוגג/ת. לאחר מכן אתם מגיעים אלינו להקלטה ועבודה מול מפיק מוזיקלי מנוסה מתחום ההיפ הופ בישראל ולאחר מכן ראפר מקצועי ובעל ניסיון יגיע לאירוע שלכם להופיע עם חתן בר המצווה או כלת בת המצווה עם השיר שהוקלט באולפן. חוויה כיפית לילד/ה, למשפחה וגם לאורחים!

לדוגמא נוסח של דרשת ראפ ודוגמא מהופעה באירוע:

היום חוגג בר מצווה אז דופק פה הופעה כי 13 שנה זאת סיבה למסיבה
הופך מילד לנער, אבל את הילדות לא אשכח הכל בזכות המשפחה אוהב אתכם כל כך תודה לאבא על כל הבישולים הטעימים ואם לא, אז בשוק מחנה יהודה אנחנו מבלים ושקצת משעמם אז לסנוקר מיד הולכים ולרוב אחד מנצח (כן אני אתם צודקים) על אמא המיוחדת שלי הגיע הזמן לספר  כי היא זו שתמיד מרבה בבית לדבר בדיוק כמוני – אוהבת לצחוק וגם לשיר ולראות אותה בוכה, זה לא דבר נדיר הורים מושלמים כאלו אין לאף אחד אוהב אתכם כל כך אתכם מרגיש כה מיוחד! את אחי הגדול עוז אוהב ללא גבולות למרות הסנג'ורים, החבר הכי טוב שיכול להיות מטר תשעים שלא מפסיק לאכול בין הארוחות הוא ישן כדי שיוכל עוד לגדול וכמובן את איתמר נזכיר אחרי כל השנים צמד חמד עוד מהגן ממש כמו תאומים רוצה להודות לכולם, משפחה וחברים תודה שבאתם לחגוג איתי אתם גדולים! הופך לסופרטאר עם פלאשים ומצלמות אז תודה שהגעתם והבאתם לי ת'מתנות אוהב להיות במרכז העניינים, מכתיב כאן את הטון אוהב את החברים מהראשון לאחרון אז עוד משהו קטן בואו נרים תאווירה כי אם שכחתם אני חוגג פה בר מצווה קרנבל באולמי הדריה עם מוזיקה טובה אז בואו נשיר את הפיזמון ונשרוף תרחבה.
 

אהבתם את הרעיון המקורי לבר מצווה (כתיבת שיר דרשת ראפ והופעה עם ראפר באירוע)?

צרו קשר והזמינו עוד היום דרשה בראפ לבר מצווה באולפני לי-רון

דרשה בראפ – כשהדברי תורה הופכים לפזמון

דרשה בראפ היא דרך מקורית להעביר את דברי התורה של בר המצווה בצורה שכל הקהל – מהסבים ועד החברים מהכיתה – יזכור לאורך זמן. במקום לקרוא דרשה כתובה מהדף, הנער מבצע אותה בליווי ביט קצבי, בסגנון שמדבר אליו ואל הדור שלו.

איך בונים דרשה בראפ שמכבדת את התוכן

העבודה מתחילה בתוכן – לוקחים את דברי התורה, הפרשה או הרעיון המרכזי שהנער רוצה להעביר, ומעבדים אותם יחד לטקסט שמתחרז ונשמע טבעי בזרימה של ראפ. חשוב לשמור על הרצינות והכבוד לתוכן התורני, לצד קצב שמעניין ומושך את הקהל הצעיר.

שילוב בין מסורת לסגנון עכשווי

המטרה היא לא להקליש את הדרשה אלא לתת לה במה חדשה. הביט נבחר כך שיתאים לאופי של הנער – יותר רגוע או יותר אנרגטי – כאשר המילים תמיד נשארות במרכז.

טעויות נפוצות של נערים ומשפחות נרגשים

  • לנסות לדחוס יותר מדי תוכן לתוך פזמון קצר – עדיף להתמקד ברעיון אחד חזק.
  • להגיע לאולפן בלי להכיר את הטקסט בעל פה – זה משפיע ישירות על הביטחון בהקלטה.
  • לוותר על חזרות מראש בבית מתוך מחשבה שבאולפן הכל יסתדר מעצמו.
  • לבחור ביט שלא מתאים לקצב הדיבור הטבעי של הנער, מה שגורם להקלטה להישמע מאולצת.

איך מתכוננים נכון להקלטה

מומלץ להגיע עם הטקסט הסופי מוכן, לתרגל בקול רם בבית לפחות כמה פעמים, ולישון טוב לפני היום המיוחד. באולפן אנחנו עובדים בקצב של הנער, מקליטים בשורות קצרות בהתחלה ומחברים אותן, כך שאף אחד לא צריך לבצע את כל הדרשה בנשימה אחת.

איך משלבים את הדרשה בטקס עצמו

אפשר להשמיע את ההקלטה המוגמרת מתוך מערכת הגברה, או שהנער מבצע אותה חי מול הקהל בליווי הביט המוקלט ברקע. שתי הגישות עובדות היטב, וההבדל הוא בעיקר עד כמה הנער מרגיש בנוח לעמוד מול קהל בפועל. משפחות רבות בוחרות בשילוב – חזרה על ההקלטה בבית לפני האירוע, וביצוע חי ביום עצמו כדי לתת לנער את תחושת ההצלחה מול כולם.

מה עושים אם הנער מתרגש מדי ביום ההקלטה

זה קורה כמעט תמיד, וזה בסדר גמור. אנחנו נותנים זמן להתרגל לסביבה, מתחילים משורה קצרה ופשוטה, ומתקדמים בהדרגה. ברוב המקרים אחרי כמה דקות הביטחון עולה משמעותית.

למה שווה להשקיע בדרשה בראפ ולא רק בדרשה כתובה רגילה

הדרשה הכתובה תישכח עם השנים, אבל הקלטה מוקלטת נשארת – את יכולים להשמיע אותה שוב בכל יום נישואין של הנער בעתיד, בחגיגות משפחתיות נוספות, או סתם כשמתגעגעים לרגע ההוא. ההשקעה הנוספת בהקלטה מקצועית משתלמת בדיוק בגלל אורך החיים של התוצר.

שאלות נפוצות

מי כותב את מילות הדרשה בראפ?

ברוב המקרים המשפחה או הנער מביאים את התוכן והרעיון המרכזי, ואנחנו מסייעים לעבד אותו לצורת חריזה וקצב שמתאימים לביצוע בלי לפגוע במשמעות המקורית.

האם צריך ניסיון בראפ כדי לבצע דרשה כזו?

לא. רוב הנערים שמגיעים אלינו מעולם לא ביצעו ראפ קודם. אנחנו מלווים אותם צעד אחר צעד עד לתוצאה טבעית ובטוחה, גם אם מדובר בפעם הראשונה שהם עומדים מול מיקרופון.

האם אפשר להשתמש בדרשה בראפ גם באירוע עצמו וגם כמזכרת אחר כך?

בהחלט, זו בדיוק המטרה – הקלטה איכותית שאפשר להשמיע באירוע ולשמור כזיכרון שיושמע שוב במשך שנים, גם כשהנער כבר יהיה מבוגר.

אהבת? אפשר לשתף!

Facebook
WhatsApp

אולפני לי-רון אולפן הקלטות מקצועי ברמת השרון

לחזור למשהו ספציפי בעמוד?

למידע נוסף השאירו פרטים 👇

קליפ יום הולדת 30

אהבת? עכשיו אפשר לשתף!

מפחדים מהזיופים? אל חשש!

המפיק שלנו באולפן יכול לתקן זיופים!

אצלנו באמת תצאו זמרים וזמרות ביום אחד!

בא לך להקליט שיר או לעשות קליפ?

למלא את הטופס ונחזור אליך

נשמח לראותכם באולפני לי-רון
התקשרו ל:
073-7538880

או השאירו פרטים:

רוצה להקליט שיר?

אנחנו יכולים להגשים לך את החלום!

שיר במתנה
error: Content is protected !!

אנחנו פתוחים! מקלט של הבניין ומרחב מוגן במרחק 10 שניות הליכה מדלת האולפן – פשוט תגיעו!